Početna
Područje djelovanja
Proizvodi
Kontakt

Tera produkt

Tera produkt raspolaže tehnologijom i proizvodima za ekološko pročiščavanje otpadnih voda i septičkih jama.

Zatravljivanje se vrši ručno, ili, na većim površinama, strojem za hidrosjetvu.
Stroj na površine nanosi mješavinu sjemena trave, prirodnog biološkog gnojiva i specijalnog mikrobiološkog dodatka na aktiviranje i regeneraciju zemljišta.

Svi proizvodi koje TERAPRODUKT upotrebljava za sjetvu su čovjeku i životinjama neškodljivi, ne sadrže genetski promijenjene organizme i u skladu su s direktivom EU CEE 2092/91, o biološkoj obradi zemlje.

Prije sjetve je potrebno postojeću vegetaciju uništiti prema uputama TERAPRODUKTA i plitko (8cm) obraditi zemljište, za što se pobrine investitor sam, ili, po dogovoru, TERAPRODUKT.

U jednoj godini traa razvije vrlo duboko korijenje koje radi svoje gustoće ne dopušta rast širokolisnih korova.

TERAPRODUKT raspolaže između ostalih mješavina (golf, gradski travnjaci..) i selekcioniranom mješavinom sjemena trava koje spadaju u rod niskorastućih i vrlo otpornih festuca, i koje
NIKADA NIJE POTREBNO KOSITI.

Trava je prirodno tamnozelene boje, vrlo gustih, tankih listića. Izraste, u vlažnim krajevima, najviše do 20cm visine, i zatim polegne.
Ostaje zelena do kraja vegetacije, da bi već u rano proljeće ponovno ozelenjela. U blagim zimama, vegetacija nit ne prestaje.
Trava je trajnica i zato nije potrebno dosijavanje .
Jednako je atraktivna na travnjacima uz more, kao i na strmim usjecima uz ceste, gdje uz pomoć svoj dubokog korijenja sprječava eroziju tla.

Sijanjem te specijalne mješavine trave uštedite trud i znatne troškove oko košnje, što čini sjetvu izuzetno ekonomski opravdanom.